Ekonomi

Enphase Energy hisseleri, 3. çeyrek sonuçları ve öngörülerin hayal kırıklığı yaratmasıyla %6 düştü

FREMONT, California – Güneş mikroinvertör üreticisi Enphase Energy, Inc. (NASDAQ:ENPH) hisseleri, Salı günü piyasa kapanışının ardından %6,7 düştü. Şirket, analist beklentilerinin altında kalan üçüncü çeyrek sonuçlarını açıkladı ve beklenenden daha zayıf bir öngörü sundu.

Şirket, hisse başına 0,65 ABD doları düzeltilmiş kazanç bildirdi ve 0,78 ABD doları olan konsensüs tahmininin altında kaldı. Hasılat 380,9 milyon ABD doları olarak gerçekleşti ve bu rakam analistlerin 392,1 milyon ABD dolarlık projeksiyonunun altında kalırken, geçen yılın aynı dönemine göre %30,9 düşüş gösterdi.

İlgili Makaleler

Enphase, dördüncü çeyrek için 360 milyon ABD doları ile 400 milyon ABD doları arasında hasılat öngördü. Bu rakam, analistlerin beklediği 435,2 milyon ABD dolarının oldukça altında kaldı.

Enphase Energy Başkanı ve CEO’su Badri Kothandaraman, “2024’ün üçüncü çeyreğinde 380,9 milyon ABD doları üç aylık hasılat ve %48,1 GAAP dışı brüt marj bildirdik,” dedi.

Şirket, üçüncü çeyrekte 1,73 milyon mikroinvertör (yaklaşık 730 megawatt DC) ve 172,9 megawatt saat IQ Batarya sevkiyatı gerçekleştirdi. Batarya sevkiyatları, ikinci çeyrekteki 120,2 megawatt saatten artış gösterdi.

Enphase, ABD hasılatının envanterin normal seviyelere dönmesiyle birlikte yaklaşık %43 arttığını bildirdi. Ancak, Avrupa hasılatı talebin yumuşaması nedeniyle yaklaşık %15 düştü.

Kothandaraman, “Şu anda üçüncü nesil IQ Bataryalarımız olan IQ Battery 5P’yi ABD, Porto Riko, Meksika, Kanada, Avustralya, Birleşik Krallık, İtalya, Fransa, Hollanda, Lüksemburg ve Belçika’ya sevk ediyoruz,” diye belirtti.

Şirket, çeyrek boyunca 161,6 milyon ABD doları serbest nakit akışı üretti ve dönemi 1,77 milyar ABD doları nakit ve pazarlanabilir menkul kıymetlerle tamamladı.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

haber-gorele.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu