Türk Telekom 2022 Sürdürülebilirlik Raporunu Yayımladı
Teknolojiyi kolaylık ve faydaya dönüştürmek vizyonuyla faaliyetlerine devam eden Türk Telekom, 2022 Sürdürülebilirlik Raporu’nu ‘İletişimle Sürdürülebilir Dönüşüm’ başlığıyla yayınladı.
Sürdürülebilir bir gelecek için teknolojideki birikimini hayatın her alanına yansıtan Türk Telekom, kaynakları verimli ve dikkatli kullanarak Türkiye’ye ‘Değer’ katmaya devam ediyor. Sürdürülebilirlik ilkelerini iş stratejilerinin merkezine yerleştiren, iklim riski yönetimine katkı sağlamak amacıyla faaliyetlerini yürüten şirket, Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi’nin (UNGC) 10 temel evrensel ilkesine uymayı taahhüt ediyor. 2022 Sürdürülebilirlik Raporu’nu ‘İletişim Yoluyla Sürdürülebilir Dönüşüm’ temasıyla hazırladı. yayınlanan.
Güneş Enerjisi Santralleri (GES) ve Elektrikli Araç Şarj Şebekesi hizmetlerinin yanı sıra; Yapay zeka ve IoT teknolojileriyle akıllı şehircilik, elektrik ve sulama konularında da çözümler sunan şirket, yakıt tüketimini ve karbondioksit emisyonunu azaltıyor.
“Güneş enerjisi yatırımlarımıza hız veriyoruz”
Rapora ilişkin değerlendirmede bulunan Türk Telekom Finans Genel Müdür Yardımcısı Kaan Aktan, “Şirket olarak çevresel sürdürülebilirlik konusunda öncü adımlar atıyor, yaşanabilir, daha yeşil bir dünya bırakmak hedefiyle iklim riski yönetimine katkı sağlayan proje ve çalışmalarımıza devam ediyoruz. Yükselen sürdürülebilirlik performansımızla Türkiye’nin uluslararası endekslerde de yer alıyoruz. Sürdürülebilirlik stratejimizi uluslararası standartlarda başarıyla uygulamamız sonucunda, dünyada elektrik tüketimini azaltan birkaç operatörden biriyiz. Küresel e-Sürdürülebilirlik Girişimi GeSI’nin raporuna göre, 2023 yılı için güneş enerjisinden üretim kapasitemizi yüzde 60 artırma hedefi belirledik. 2022 yılında bu hedefimize ulaştık. Karbon ayak izimizi azaltmak ve iklim değişikliğinden kaynaklanan riskleri yönetmek amacıyla öncelikli yatırımlarımız arasında yer verdiğimiz GES kurulumları kapsamında şirketimize tahsis edilen kapasiteyi 405,8 MWe’ye çıkardık. E4 Şarj-Elektrikli Araç Şarj Şebekesi projemiz ile elektrikli araç kullanıcılarına her anlamda güvenli, çevreci ve jeneratörle çalışan kesintisiz şarj hizmeti sunmaya başladık. Tüm paydaşlarımızla sürdürülebilirlik odaklı çalışmalar yürütmek ve bu doğrultuda yenilikçi çalışmaları geliştirmek ve paylaşmaya devam etmek öncelikli hedefimizdir. Çevre dostu, düşük karbon emisyonlu hizmet ve çözümlerle başta telekomünikasyon olmak üzere birçok sektöre ve ülkemizin 2053 Net Sıfır hedefine katkı sağlıyoruz. “Türk Telekom olarak sürdürülebilirlik faaliyetlerimizi yenilenebilir enerji kaynakları, elektrik ve enerji verimliliği, veri merkezleri, sürdürülebilir odaklı yatırımlar ve akıllı çözümler gibi çok geniş bir perspektifte yürütmeye devam edeceğiz” dedi.
Yapılan açıklamaya göre çevre dostu hedefler geliştirmek amacıyla; Şirket, orta ve uzun vadeli sürdürülebilirlik hedeflerini Bilime Dayalı Hedefler Girişimi (SBTi) ile uyumlu hale getirmek için çalışıyor; Sürdürülebilirlik yaklaşımını günlük operasyonların yanı sıra tüm kurumsal stratejilerine entegre ediyor. Şirket, sürdürülebilirlik politikasını ve bu doğrultudaki odak alanlarını ‘Güvene Duyarlı İş Yapmaya Odaklanma, İnsan Değerine Odaklanma, Topluma Katkı Odaklılık, İklim Değişikliği ve Çevre ve Müşteri Odaklılık’ olarak tanımlıyor. Şirket, sürdürülebilirlik stratejisini belirlemek, bu alandaki çalışmaları daha aktif yürütmek, sürdürülebilirlik yaklaşımının tüm iş süreçlerine entegrasyonunu sağlamak amacıyla kurum üst yönetiminin liderliği ve uyumu altında Sürdürülebilirlik Komitesi’ni oluşturmuştur. ve hedeflere yönelik çalışmaları gerçekleştirmektir. vizyonuyla faaliyetlerine devam etmektedir. – İSTANBUL